Aparat za peko kruha ETA 2147 90020 Duplica Vital Plus

Koda izdelka : ETA214790020
Aparat za peko kruha ETA Duplica Vital Plus s 14 prednastavljenimi programi za pripravo domačega kruha, marmelad ali jogurtov. 2 posebna programa Vital + program Fermentacija.

Akcija - podaljšana garancija

Podaljšana garancija: Motor

Opis:

Popoln okus brez očitkov
Pecite zdravo z aparatom za peko kruha Duplica Vital Plus ETA214790020! Bi radi poskusili oziroma že imate na jedilniku polnozrnat ali brezglutenski kruh? S Duplico lahko spečete to in še več. Obvlada vse vrste kruha, sladice, sojine sire, džeme in marmelade, jogurte pa tudi sesekljano pečenko in vse to v udobju vašega doma.

KLASIČEN, POLNOZRNAT, OPEČEN, HITRO, SLADKO, TORTA, DŽEM, TESTO, ZELO HITRO, PEKA, SLADICA in 3 patentirani programi FERMENTACIJA, VITAL PLUS 1 in VITAL PLUS 2.

Z Vital Plus programoma lahko ustvarite lasten recept in ga shranite v spomin aparata. Pri naslednji uporabi nato le izberete ta program in vaš priljubljen kruh bo na svetu. S programom Fermentacija lahko vzgojite žive kulture kvasnih nastavkov, pripravite jogurte ali fermentirano žito (amasake) brez kakršnihkoli konzervansov in barvil. Če želite najboljše za svoje telo, mu poklonite avtomat za peko kruha Duplica Vital plus.
Avtomat za peko kruha je povsem avtomatski; dovolj je, da samo dodate sestavine in izberete program, za vse ostalo bo poskrbel sam. Sam se bo ogrel, zgnetel testo, pripravil pogoje za popolno vzhajanje le-tega in ga hrustljavo zapekel. Barvo skorje z izbiro med 5 stopnjami določite čisto po svojem okusu – zelo svetla, svetla, srednje temna, temna ali zelo temna? Izbirate lahko tudi med tremi velikostmi hlebcev - manjši s težo 2x 0,5 kg, srednji 1,2 kg ali večji 1,4 kg. Vonju svežega kruha se ne boste mogli upreti.

Funkcijsko dovršena
Svež kruh si lahko s pomočjo funkcije zakasnitve privoščite kar za zajtrk. Večer prej v posodo dodajte sestavine, nastavite čas, ko naj aparat deluje, nato pa se lahko samo še veselite svežega, okusnega in dišečega zajtrka. S funkcijo KEEP WARM aparat zadržuje svojo temperaturo tudi do 60 minut po zaključeni pripravi. Kruh bo tako dalj časa ostal topel.
S funkcijo PAVZA boste vedno imeli priložnost, da dodate svojo priljubljeno sestavino. S funkcijo MEMORY si aparat zapomni svoje nastavitve in trenutno izvajano fazo za do 10 minut v primeru, da pride do izpada elektrike. Zelo uporabna je tudi funkcija LOCK, ki zaklene nadzorno ploščo in tako zavaruje nastavljeni program pred neželenimi posegi.


Bogato opremljena
Programe si enostavno nastavite na pregledni nadzorni plošči z intuitivnim upravljanjem na dotik . Nastavitve se prikažejo na velikem LCD zaslonu, ki je modro osvetljen in prikazuje potek priprave ter naknadno peko. Celoten postopek lahko spremljate preko okna na pokrovu in imate tako vse pod nadzorom. Notranji prostor je tudi osvetljen, tako da boste imeli res odličen pregled.
Aparat za peko kruha je opremljen z 2 posodama z neoprijemljivo površino, na katero se kruh ne bo prijel, tako da ga boste lahko enostavno stresli iz posode. Spečete si lahko en velik hlebec ali pa 2 majhna različnih okusov naenkrat. Opremljen je tudi z zložljivima ročajema za varno in priročno prestavljanje, 3 velikostmi kavljev za gnetenje z neoprijemljivo površino, ki bodo zaradi svoje oblike testo zgnetli do optimalne gostote. Del opreme so tudi merilna skodelica, dvostranska merilna žlica, poseben ključek za odstranitev kavljev za gnetenje in blok za recepte za peko ter kuharska knjiga »Pečemo« .
Imate radi francoske bagete? Potem se boste gotovo razveselili nastavka za peko baget, ki je prav tako del aparata za peko kruha Duplica Vital Plus.

Ekonomična
Avtomat za peko kruha je hkrati zelo ekonomičen. Kdor kupuje zdrav kruh, ve, da je za kakovost treba doplačati. Z aparatom za peko kruha Duplica Vital Plus si lahko kakovostno zdravo pecivo spečete kar sami doma in tako prihranite. S kuhinjskim robotom ETA Gratus Vital ETA002890091 si poleg tega lahko pripravite tudi lastno moko, pa naj bo iz koruze, graha, pšenice, rži, čičerike, riža, prosa ali drugih žitaric. Moka bo tako ohranila vse potrebne vitamine, olja, encime in telesu koristne nenasičene maščobne kisline.

Opis:

PROGRAMI

  • Skupno 14 prednastavljenih programov za pripravo kruha, testa itd., vključno s tremi posebnimi programi z individualnim nastavljanjem vseh parametrov aparata
  • Pregled programov: VITAL PLUS 1, VITAL PLUS 2, KLASIČEN, POLNOZRNAT, OPEČEN, HITRO, SLADKO, TORTA, DŽEM, TESTO, ZELO HITRO, PEKA, SLADICA, FERMENTACIJA
  • Čeprav aparat nima samostojnega programa za brezglutenski kruh, lahko tudi tega z njim brez težav spečete. Uporabite samo sestavine brez glutena in izberite program Vital Plus 1 ali Vital Plus 2, lahko pa tudi Klasičen
  • Aparat je opremljen s posebnimi patentiranimi programi VITAL PLUS 1, VITAL PLUS 2 in FERMENTACIJA

VITAL PLUS 1, VITAL PLUS 2
  • pripravite okusen in zdrav kruh po lastnih željah (npr. zaradi diete ali če potrebujete brezglutensko prehrano)
  • individualna nastavitev posameznih faz priprave (tj. predgretje, gnetenj, vzhajanje, pečenje in dogrevanje), izbrano fazo pa je mogoče tudi izključiti
  • individualna nastavitev parametrov posameznih faz priprave (tj. časa = v razponu 0– 360 minut in temperature v razponu 20–98 °C), izbrani parameter pa je mogoče tudi onemogočiti
  • individualna nastavitev barve skorje (5 stopenj = zelo svetla, svetla, srednja, temna, zelo temna)
  • optimalen postopek obdelave zaradi nastavitve dvofaznega vzhajanja/peke in trifaznega gnetenja

FERMENTIRANJE omogoča:
  • gojenje živih kultur za kvasne nastavke, pripravo jogurta in fermentiranega žita (amasake) povsem brez neželenih konzervansov in barvil
  • nastavljanje optimalne temperature (v razponu 20–98 °C, vedno v korakih po 2 °C) in ustreznega trajanja (v razponu od 10 min do 29:59 ur)
  • ogrevanje že pripravljenih jedi

  • 1 prednastavljen program za pripravo džema, marmelade, hrane za vlaganje ali kompotov iz svežega sadja. Tako boste lahko pripravili okusne džeme ali marmelade po tradicionalnih receptih
  • Možnost nastavitve 3 velikosti hlebca (majhen = 2x0,5 kg, srednji = 1,2 kg, velik = 1,4 kg)
  • Izbira 3 stopenj obarvanja skorje (svetla, srednja, temna) ali pa do 5 stopenj obarvanja skorje (zelo svetla, svetla, srednja, temna, zelo temna)
  • Možnost nastavitve kuhanja pri temperaturah v razponu 20–98 °C
  • Možnost nastavitve peke pri temperaturah v razponu 140–230 °C
  • Celoten razpon nastavljenih temperatur 20–230 °C

FUNKCIJE
  • Funkcija zakasnitve omogoča do 13-urno (v korakih po 5 minut) zakasnitev začetka peke. Zvečer tako lahko pripravite sestavine za kruh in ga zjutraj svežega postrežete
  • Funkcija »PAVZA« omogoča hitro prekinitev dela aparata za enostavno dodajanje sestavin (npr. semen, sadja, orehov) ali odstranitev kavljev
  • Funkcija »LOCK« za zaklepanje nadzorne plošče je namenjena zaščiti aparata pred neželenimi posegi
  • Funkcija »KEEP WARM« za ohranjanje temperature po zaključeni pripravi kruha še do 60 minut poskrbi za optimalno temperaturo prostora za peko ali omogoča nastavitev temperature kuhanja pri nizkih temperaturah
  • Funkcija zvočne signalizacije pravočasno opozori, da je čas za dodajanje priljubljene sestavine, konec peke ali ogrevanja
  • Funkcija »MEMORY« pri izpadu elektrike še cca 10 min omogoča nadaljevanje dela aparata, ne da bi prišlo do spremembe nastavitev ali prekinitve
  • Možnost pranja delov v pomivalnem stroju

Oprema aparata za peko:
  • Pokrov z oknom, ki omogoča enostaven nadzor priprave kruha
  • Modro osvetljen pregleden LCD zaslon s prikazom stanja priprave, ki je vedno lahko berljiv
  • Pregledna nadzorna plošča z intuitivnim upravljanjem na dotik s češkimi opisi, ki omogoča enostavno programiranje
  • Dve posodi (z enim prekatom za en velik hlebec ali dvema prekatom za dva majhna hlebca) z neoprijemljivo površino, na katero se hlebec med peko ne bo prijel. Posoda z dvema prekatoma omogoča pripravo dveh različnih hlebcev hkrati
  • Posodi sta opremljeni z zložljivimi ročaji za varno in priročno prenašanje
  • 3 velikosti kavljev za gnetenje (skupaj 6 kosov) z neoprijemljivo površino, ki s svojimi dimenzijami in obliko zagotavljajo optimalno obdelavo testa
  • Osvetlitev notranjega prostora omogoča enostaven nadzor priprave kruha (ne da bi bilo potrebno snemati pokrov) ali ob slabši vidljivosti (npr. zvečer, ponoči)
  • Nedrseče nogice, ki zagotavljajo dobro stabilnost tudi na zelo gladki površini
  • Pripomočki: 200ml merilna skodelica, dvostranska merilna žlica 5 ml / 15 ml, poseben ključek za odstranitev kavljev za gnetenje, nastavek za peko baget, praktičen blok za recepte in kuharska knjiga »Pečemo« (40 receptov)

PODROBEN OPIS PROGRAMOV
1. Vital Plus 1 - program omogoča individualno nastavitev vseh faz priprave kruha (tj. predgretja, gnetenja, vzhajanja, peke in dogrevanja) ali pa pripravo (tudi brezglutenskih) sladkih kruhov, sesekljane pečenke, »sojinega« sira ter gojenje kultur za sire ipd.
2. Vital Plus 2 - program omogoča individualno nastavitev vseh faz priprave kruha (tj. predgretja, gnetenja, vzhajanja, peke in dogrevanja) ali pa pripravo (tudi brezglutenskih) sladkih kruhov, sesekljane pečenke, »sojinega« sira ter gojenje kultur za sire ipd.
3. Klasičen - program je namenjen peki belega pšeničnega in mešanega rženega kruha, ter kruha z dodatkom zelišč in rozin
4. Polnozrnat - program je namenjen peki polnozrnatega kruha iz moke z nizko vsebnostjo glutena. Ta program ima daljši čas gnetenja/mešanja, vzhajanja (tj. napenjanja zrn) in predgretja
5. Opečen - program je namenjen peki lahkega svetlega francoskega kruha s hrustljavo skorjico in puhasto sredico. Ta program ima daljši čas gnetenja/mešanja in vzhajanja, ki je potreben za bolj »zračno« strukturo, značilno za francoski kruh
6. Hitro - program je namenjen hitri pripravi belega, pšeničnega ali rženega kruha
7. Sladko - program je namenjen peki sladkih vrst kruha z bolj hrustljavo skorjico
8. Torta - program je namenjen gnetenju/mešanju sestavin (npr. za torto, kolač), ki se bodo potem nastavljen čas pekle
9. Džem - program je namenjen pripravi džema, marmelade ali kompota iz svežega sadja
10. Testo - program je namenjen gnetenju/mešanju in naknadnemu vzhajanju testa brez peke (npr. testa za pico, sladke kruhe, bagete, preste)
11. Zelo hitro - program je namenjen zelo hitri pripravi belega, pšeničnega in rženega kruha. Ta program skrajša čas, potreben za gnetenje/mešanje in naknadno peko na najkrajšega možnega
12. Peka - program je namenjen peki mešanega kruha, tort ali sesekljane pečenke
13. Sladica - program je namenjen gnetenju/mešanju surovin (npr. sladic, kolačev, piškotov), ki se nato nastavljen čas pečejo
14. Fermentacija - program je namenjen pripravi kultur kvasovk (kvasca), jogurta, fermentiranega žita (amasake) ipd.

Tehnični parametri:

  • Pečenje brez glutena Ja
  • Zaslon da
  • Maks. kapacitet 1400 g
  • Zakasnjen start Ja
  • Število kavljev za gnetenje (v posodi) 2
  • število programov 14
  • Priključna moč 815 W
  • Več kot 1500 g svetla
  • Več kot 1500 g srednja
  • Več kot 1500 g temna
  • Pečenje baget Ja

Prenesi