Janovi buhtlji z makom
16 buhtljev
45 minut
Sestavina:
Testo:
400 g | moke tip 550 |
4 | rumenjaka |
40 g | kristalnega sladkorja |
15 g | kvasa |
125 ml | mleka |
60 g | masla |
limonine lupine | |
ščepec soli |
Polnilo:
100 g | maka |
200 ml | mleka |
50 g | kristalnega sladkorja |
Mleko segrejemo, dodamo kvas in ščepec sladkorja ter pustimo vzhajati. v skledo stresemo moko, dodamo rumenjake, zmehčano maslo, sladkor, naribano limonino lupino, ščepec soli in vzhajan kvas. testo pripravimo ročno ali v kuhinjskem robotu. nato testo položimo na toplo za približno 10 minut. medtem pripravimo makovo polnilo. mleti mak kuhamo v mleku in sladkamo s sladkorjem. vzhajano testo razvaljamo in ga razdelimo na 16 kosov. na sredino damo mešanico z makom (po možnosti drugo polnilo - npr. čežano ali skuto) in zavijemo. shranimo v posodo namazano z maslom. vsak buhtelj namažemo z maslom. pečemo 30 minut. na krožniku potresemo s sladkorjem.