Mandljev biskvit z jajčnim likerjem

16 obrokov    45 minut

 

Sestavina: 

5 jajc
250 g kristalnega sladkorja
250 g gladke moke
100 ml olja
100 g čokolade za kuhanje
1 vrečko pecilnega praška
100 ml jajčnega likerja
50 g mandljevih drobtin
  maslo za mazanje pekača

Jajca stepemo v sladkano peno. gladko moko pomešano s pecilnim praškom presejte skozi fino sito in jo s počasnim mešanjem stresajte k stepenemu jajcu in nato dodajte še olje. mešanico razdelimo na dve polovici in v eno polovico dodamo raztopljeno čokolado. posodo »pečenka« namažemo do polovice z maslom in potresemo z mandljevih drobtin in premešano maso izmenično nanesemo z vrečko za slaščice. drugi sloj nanesemo navzkrižno. pečemo 30 do 35 minut. pečeno zalijemo z vinjakom in pustimo, da se ohladi.