Mandljev biskvit z jajčnim likerjem
Sestavina:
5 | jajc |
250 g | kristalnega sladkorja |
250 g | gladke moke |
100 ml | olja |
100 g | čokolade za kuhanje |
1 | vrečko pecilnega praška |
100 ml | jajčnega likerja |
50 g | mandljevih drobtin |
maslo za mazanje pekača |
Jajca stepemo v sladkano peno. gladko moko pomešano s pecilnim praškom presejte skozi fino sito in jo s počasnim mešanjem stresajte k stepenemu jajcu in nato dodajte še olje. mešanico razdelimo na dve polovici in v eno polovico dodamo raztopljeno čokolado. posodo »pečenka« namažemo do polovice z maslom in potresemo z mandljevih drobtin in premešano maso izmenično nanesemo z vrečko za slaščice. drugi sloj nanesemo navzkrižno. pečemo 30 do 35 minut. pečeno zalijemo z vinjakom in pustimo, da se ohladi.