Rolada iz jagnječjih reberc z žajbljevim pestom, rdečo čebulo in krompirjem
4 obroki
115 minut
Sestavina:
600 g | jagnječjih reber brez kosti |
3 | stroke česna |
lešnike | |
1 | rdečo čebulo |
600 g | krompirja (izberemo majhnega enake velikosti, približno 4 cm) |
olje | |
žajbelj | |
sol | |
poper | |
vrvico |
Jagnječja rebrca porazdelimo in razrežemo na manjše kose, solimo in popramo. pripravimo žajbljev pesto: v strojčku zmeljemo olupljene lešnike, nato dodamo liste opranega žajblja, strok česna, olje in vse skupaj premešamo. s pestom namažite rebrca, zvijte jih in stegnite z vrvico. dajte v lonec pečenka in pecite s sesekljano čebulo, zdrobljenim česnom in opranim (celim) krompirjem. pečemo 1 uro.